Simleriniz Artık Binder’lara, Meme Ameliyatı İzlerine ve Daha Fazlasına Sahip Olabilir

İkonik oyunun güncellemesi, işitme cihazlarını ve diğer tıbbi giyilebilir cihazları da içeriyor.

Hepimiz şuna katılıyoruz: The Sims her zaman queer kültürden bir oyun olmuştur. Sims 4’ün son yamasının karakter özelleştirmesi için binderlar, vücut şekillendirici giysiler ve meme ameliyatı izleri dahil olmak üzere trans destekleyici tıbbi giysiler sunmasıyla, bu şimdi her zamankinden daha doğru.

Oyun geliştiricisi EA güncellemeyi salı günü bir blog yazısıyla duyurdu. Trans güncellemelerine ek olarak, diğer tıbbi giyilebilir cihazlar arasında işitme cihazları ve glikoz monitörleri de yer alıyor. Yalnızca kullanıcıların “Genç” ve daha büyük olarak belirlediği erkek simler meme ameliyatı izleri ve binderlar ile özelleştirilebilecek- ki bu mantıklı, çünkü Cumhuriyetçiler aksini söylese de genellikle meme ameliyatı için en uygun adaylar ergenlik çağında olanlardır. Ayrıca, ergenlik öncesi bir göğüste binder kullanmak mantıklı olmayacaktır.

Güncellemeler, çılgınca popüler yaşam simülasyonu oyununda engelli ve trans temsili için büyük bir adımı temsil ediyor. Doğal olarak, sağcı medya bu duruma oldukça sinirli. Libs of TikTok adlı LGBTQ+ karşıtı hesap Salı akşamı yama hakkında bir paylaşım yaparak güncellemenin “genç ve sağlıklı kızlara göğüslerini kesmenin normal olduğunu öğrettiğini” yazdı.

Ancak genel olarak, güncellemenin ezici bir çoğunlukla olumlu karşılandığı görülüyor. Sims Twitter hesabının duyurusuna yanıt olarak bir kullanıcı, “Bu, maskülen çerçeve üzerinde feminen kıyafetlere sahip olabildiğimizden (ya da tam tersi) beri en iyi güncelleme” diye yazdı.

 

Yine de trans bireylerden de bazı eleştiriler geldi. Bir kullanıcının güncellemenin ekran görüntüsüne dayanarak belirttiği gibi, oyunda sunulan bağlayıcı seçeneği aslında bir Sim’in göğsünü düzleştiriyor gibi görünmüyor. Yine de bu sorunun gelecekteki bir yamada giderilebileceğini umuyoruz.

Bu, EA’nın The Sims’i daha trans kapsayıcı hale getirmeye yönelik hamlelerinin yalnızca sonuncusu. Geçtiğimiz Mayıs ayında oyun geliştiricileri, 2021 yılında oyuncuların bu seçeneği talep ettiği bir dilekçenin ardından, oyuncuların özelleştirilebilir ikili olmayan zamirleri seçmelerine olanak tanıyan bir seçenek sunmuştu. Özellikle trans gençlerin saldırı altında olduğu bir dönemde, The Sims’in insanlara gerçek hayatta olmasa bile sanal ortamda trans yaşamlarını sürdürebilmeleri için seçenekler sunması belki de her zamankinden daha önemli. Şimdi, eğer EA bir şirket olarak bir adım öne çıkıp trans ve kürtaj haklarını desteklemek için gerçekten ağırlığını koyabilirse, o zaman desteklememiz gerekebilir.

Çevirinin orijinal metnine buradan ulaşabilirsiniz.